Klubb 25

2009-12-17 @ 19:03:27


..Heter en av mina favoritplatser i staden. Den ska rivas. Jag har just stått där på scenen en sista gång och sjungit för full hals med andra grymma sångare och ett otroligt band som kompar. I våras var jag där ofta, var i bakgrundskören i en musikal. Med samma band (en av bandmedlemmarna är skitsöt!) det är en sån underbar känska att stå på scen och inte vara solist, utan ha en massa annat folk runtom sig som känner samma sak. Enda kruxet är att alla andra är finnar, alla svenskspråkiga ditcha mig. Nåja, att få sjunga rock och titta på bandmedlemmen får mig att stanna kvar ;)


The nöffnöffspruta

Skrivet 2009-12-02 klockan 19:45:27


Jag måste erkänna att jag var skiträdd,
vaccineringen skedde i skolans festsal, och det var flera som vaccinerades samtidigt och när man köade i en lång kö kunde man se andra få sin spruta, resa sig och gå och sitta och vänta i andra ändan av salen. Det blev inte bättre av att en av mina närmaste kompisar kom ut och sa "Ida Ida de va helt hemskt!" Man kände sig som om man skulle till något koncentrationsläger, först urlång kö, så via ett bord där pappren kontrolleradesoch så blev man visad till en vaccinationsstation. Det var ganska många som vaccinerade, så det gick fort. Och det tog faktist inte ens ont. Sedan skulle man sitta i andra delen av salen och vänta ca 10 min. Vi hade  fått ett papper med ofarliga och farliga biverkningar, och man började inbilla sig att man mådde illa och skulle svimma. Min kompis fick svindel och måste lägga sig ner, men det var inget farligt. Efter typ 5 min hördes det bara pang bakifrån, och första personen svimmade. blev man rädd att alla andra ochså skulle svimma en efter en, men lyckligtvis blev det inte så.. :)

Nu börjar armen värka mer och mer, något jag börjar bli ganska van vid eftersom jag tagit en del vaccinsprutor den senaste tiden, egentligen förstår jag inte riktigt den här hysterin om att den skulle vara mycket värre än andra vacciner och tar skitont, det var inte så farligt! ;)

UPDATE: Okej, nu är jag sjuk, positivt tecken, antar jag.. ;P

Underligt


Skrivet 2009-11-07 klockan 09:33:07Igår
var en så underlig dag att ni anar inte ;). Kom in till teckningssalen i skolan och möttes av 3 ca 2åringar som satt mitt på golvet och ritade. Vi skulle rita av dem, vilket var skitsvårt eftersom de inte satt stilla en sekund.

När jag kom hem var min lillebrors flickvän på besök för första gången (han hade berättat på förhand så jag var förvarnad..) Underlig stämning... Plötsligt droppade det in flera personer. Vet inte exakt hur många, men åtminståne 5. Varav minst två var flickor (alltså han har aldrig haft flickor hemma förr.. så det var en helt ny situation..) Alla stängde in sig på hans rum och lyssnade på roxette.. Jejj..

Imorgon (och idag) har min pappa konserter med bland andra Daniel Lindström (gammal idolvinnare, ni vet?) Men han har lyckats missa flyget. Det flyg han tog i stället hade tydligen inte landat i Vasa utan i Helsingfors, så igårkväll tillbringade han i buss. Kul.. Även deras Basists flyg hade inte flugit så han kommer först till 4 idag..

Imorgon ska jag på konsert. Pappa har anlitat mig som fotograf, så det kanske kommer upp bilder..? :)

I have a dreamSkrivet 2009-09-25 klockan 12:26
Svårt att tro att bilden är tagen för bara ett par veckor sedan?

Ibland händer väldigt udda saker.. Inatt drömde om en helt random person (vet inte ens vad han heter) Det var en trevlig dröm (nä, inget snusk..) och den var så verklig att jag när jag vaknade och märkte att det var en dröm blev besviken..

Och det är väldigt olikt mig att drömma så att jag minns det. Jag kan helt enkelt inte släppa det! Det måste finnas en orsak till att jag drömde om honom.. Någon som är drömexpert?!

Helgen i ord

Skrivet 2009-09-13 klockan 18:59

Bild från oktober ifjol.

Den senaste veckan har ni inte hört av mig så mycket. Ber så mycket om ursäkt :).. Så vad har jag gjort? Tja, börjat i en ny rockkör, pluggat, kollat på idol och... Tja..

HELGEN DÅ?
Har fått ha heela huset för mig själv igår och idag, lillebror for till Karleby på nån scoutgrej och föräldrarna var ute och seglade. Har lagat ganska mycket mat, lyckades tillochmed baka :O (för er som intevet suger jag på matlagning..) och så fick jag besök av en gammal kompis igår och hade scrubsmaraton.. Och tittat på tv....

Nu ska jag gå
och vänka mig framför tvn. Igen. Ha en bra vecka!

Ny skola

Skrivet 2009-08-12 klockan 11:44:06
Var till frissan (frisören ifall ni svenskar inte fattar min underbara finlandssvenska) igår och hade bestämt mig för en förändring. Blev inte jättestor skillnad, men jag är iaf sjukt nöjd! :)


Imorgon börjar skolan. Ush och fy! Är grymt nervös och har ångest. Vill inte börja ännu! Och vet inte ens vem min grupphandledare är eller om bildkonst och musiklinjen är i samma klass. Känner mig helt oförberedd, har inga böcker heller, för vi har inte fått nån info alls. Help me!


Konfirmation

Skrivet 2009-06-29 klockan 11:11:26

Ja, då var man konfirmerad då!
Känner ingen skillnad.. Nåja; vaknade av ångest tidigt i morse (efter att ha pratat med kussorna till sent på natten..). Skulle vara i kyrkan för fotografering klockan 12, och själva konfirmationen började 1.

Kändes som att gå på röda mattan då man tågade in i en fullsatt kyrka och det fotades och filmades från alla håll! Vinet var sjukt äckligt. Är ju nykterist, så tanken på 12% kyrkvin kandes lite skrämmande, så det var inte så farligt. Smakade som en blandning av memma och mjöd :S

När man kom ut från kyrkan så skulle man då hälsa på släkten första gången (21 st hade tagit sig hit - ganska bra med tanke på att bara en bor i stan..) Sedan åkte vi hem, och så skulle man hälsa på hela släkten igen. Fick ett halsband med kors, ett armband, en ring, en tårtspade, teskedar, presentkort till en fotoaffär och aktier.

Skolavslutning

Skrivet 2009-05-30 klockan 11:08:00
Kunde inte sluta gråta idag på skolavslutningen, och har fortfarande tårar i halsen. Just nu går jag inte i någon skola alls, och en del av klassen kommer jag nog aldrigatt träffa igen. Tror faktist att alla flickor grät åtminståne lite, och pojkarna hade säkert svårt att hålla sig xP.


bilder till kollaget tagna från skolans hemsida (redigerade av mig)

Vi har upplevt så mycket tillsammans. Tre år som varit fyllda av en massa skoj, och också mindre roliga saker. Många minnen har man fått. Vi har upträtt, tävlat och kämpat tillsammans, och nu är allt slut.

På samma gång är det början till något nytt och spännande, till något kanske ännu bättre, vem vet? Det kan ju också gå åt skogen, men man ska alltid fokusera på det bättre ☺


Skrivet 2009-05-31 klockan 09:58:07


Okej, i mitt förra inlägg lät jag deprimerad. Vilket jag också var. Men på kvällen cyklade jag den 5 km långa sträckan till Jhp för att hämta upp henne, så cyklade vi den 2 km långa vägen till centrum och vidare en bit till en ö/udde som vi tyckte var lagom lugn för att tröstäta och prata medan solen sken. Där hade vi det skönt i lite mer än en timme (?) tills en man kom och stod vid sin cykel brevid oss och bara "I wanna listen to that song, are you shy, or do you not want to talk with me? can I have one candy? What language are you speaking? Puhutteko suomea? Or swedish?" Efter att ha ingnorerat honom i ca 10 min så fick vi nog och stack därifrån...

Sedan cyklade vi runt i fyra timmar. Förbi fängelset (där några fångar satt med benen och armarna utanför gallren och pratade med några som hade picnic utanför muren), vidare i olika småvägar (där vi mötte en stor klunga som ropade Hyvä kesä! (=Glad sommar) till alla som de mötte) tills vi var någonstans vid sjukhuset. Därifrån fortsatte vi tillbaka till centrum; igenom gågatan, till tågstationen, under viadukten tillbaka upp till torget, där vi måste stanna för att jag fick kramp i foten.

På torget träffade vi S&A (våra kompisar) som hade varit på RAX och ätit, så vi pratade lite tills vi igen måste fly pga en latinamerikan (eller vad han nu var..) Jagade Jhp och skrek "I have seen you before! Your hair!" alla fick ett skrattanfall så vi började cykla ner mot stranden. Fick busvisslingar av en bil som körde förbi och såg en viss flasksamlare på vägen.. S&A behövde gå på vessa (toa) så de gick snabbt via A:s lägenhet och så fortsatte vi ner mot stranden där det var smockfullt med allt från sjuor till universitetsstuderande; alla firade ju skolavslutningen! Träffade några från vår (föredetta) klass som absolut måste krama Jhp,och så fortsatte vi upp mot centrum igen..

Vinkade av S&A och fortsatte mot busstationen. Då måste vi via torget, där Jhp:s stalker fortfarande var kvar. Den här gången stannade hon och det visade sig att hon för två månader sedan gett en ros åt honom då hon skulle ge den till en random person, och att han tydligen tror att det är något mellan dem (han är i 20-30 årsåldern och vi är 16..) han ville ha hennes namn och telefonnummer, så vi cyklade iväg till busstationen, i en cirkei runt ett bostadsområde och tillbaka till torget, för vi kom på att vi borde fota hennes stalker. Dock var han inte kvar, (men en annan typ med sitt gäng var där..) men jag fick kramp i foten ingen, så vi satte oss ner på en trappa.

Vi kom fram till att vi borde börja röra oss hemåt, och cyklade förbi skolan ner över bron upp till ett mindre torg där vi satt tills vi började frysa och gick och tittade på snobbhus i ett exlusivt bostadsområde. Sedan följda Jhp mig en bit innan vi for åt olika håll.

Räknade att det borde bli ca 20 km? Iallafall var det en bra och flummig kväll.


Glömde bort Wannabemammabilen! Den körde förbi oss säkert 10 ggr, och Jhp tyckte att jag också måste ha en stalker.. Nu fick ni tom en bild på mig, känn er hedrade..

Sista skolveckan 9an

Skrivet 2009-05-28 klockan 17:41:50
Var på utflykt med klassen idag. Blev riktigt lyckat, faktist! Vi var i våran klassföreståndares trädgård och åt god mat och hade en frågesport om varandra. Jag kom tvåa och fick en Chokladplatta :D. Och så fick alla 20 euro (ca 200 kr?) var också, förvi hade extra pengar i klasskassan..Tyckte att bilden på mig och Jhp blev lite rolig, så jag tog med den också xP
Vårbal

Skrivet 2009-05-16 klockan 10:55:57


Vårbalen var jättelyckad
Satt vid matbordet från 18.45 till efter 22, men det var lugnt, programmet var underhållande! Danserna blev ransonerade, så vi dansade bara fox och vals, och sedan var det två poplåtar efteråt. Hade tyvärr inte med kameran, så jag väntar meed spänning på att bilder kommer upp på skolans hemsida, såg att det fanns youtubeklipp, men de vägrar jag lägga upp på bloggen.. :P

Nu är det så gott om slut
Eftersom niornas betyg redan borde vara inne så har vi inga riktiga lektioner (eller iaf inget nytt att gå igenom..) Nästa vecka är det prao, lov och sedan är det bara en skolvecka kvar, med en massa roligt extraprogram! :D

Så är det ju Esc ikväll också, ska blogga mer om det senare..

Ha en bra dag! :D

Flumm

Skrivet 2009-05-04 klockan 20:37:39


Har varit en allmänt flummig dag.
Hade musik först, och ingen i "närmaste gänget" (3 st förutom jag) är i samma grupp, de har tyska i stället.. Iallafall så skulle vi sluta en kvart tidigare för att vi skulle äta en rast tidigare än vanligt (äter normalt 11.40-12.20, men nu skulle vi äta från 10.45-11.10). Märkte på matrasten att alla 3 var borta, och ingen visste var de var. Kollade med klassföreståndaren som sade att en av dem har meddelat att hon var sjuk, men inte visste något om de andra två.. Tänkte inte mer på det och åt med några andra kompisar.

12.15 skulle alla nior samlas och gå över till en teater. Då såg jag att en av kompisarna hade kommit (kom hem från fotbollsmatch kl 3 på natten och var för trött för att komma till skolan tidigare..) Satt mig med henne näst längst bak, och såg att några sjuor från min lillebrors skola kom in. Först blev jag skräckslagen, gillar inte när någon ur familjen är med om jag är med skolan någonstans, men jag såg honom inte, så jag blev lugn.

Pjäsen var totalknäpp, bl. a var det några "fiskar" som sjöng om tonfisk.. Nåja, fick skippa finskan och sluta tidigare än vanligt.. Tog tidigare bussen hem och satte på iPoden. När vi var mitt ute i ödemarken (nästan :P) hoppar lillebror plötsligt på bussen. Blir förvånad, efterom hans skola har egna skolbussar och slutar samtidigt varje dag. Frågade vad han gör på bussen och han sa att han varit på teater (samma som jag var på) och skulle ta sig hem på egen hand, lite mystiskt eftersom han var 4 km från teatern.. Dessutom hoppade han av en km för tidigt... Fattar mig inte på honom...

1 maj 09

Skrivet 2009-05-01 klockan 16:11:30


Riktigt skönt med en extra dag ledig från skolan! Hämtade JHP på cykeln och for till torget där vi inte orkade vara länge eftersom det var så otroligt mycket folk! Så vi gick till ett mindre torg och köpte glass och åt den i solen. Sedan gick vi hem till JHP (och hennes två katter) och bakade chokladkaka :D. Så det varen riktigt kul dag. Vi ska snart grilla (för första gången i år!!) Mums!


Nuorisioppa 09

Skrivet 2009-04-04 klockan 11:30:27


Ja, då var det fredag igen! Veckan har gått jättesnabbt. Finskaprovet igår var hemskt. Två timmar tog det, först en hörförståelse, och några läsförståelser, sedan var det någon blankett man skulle fylla i, mera läsförståelser, struktur och till sist en uppsats. Helt klart det värsta provet i mitt liv hittills! Engelskaprovet gick också skit, så jag får säkert sänkt i engelska med... Så har jag fått ut proven i fysik och geografi, och jag blev ganska chockad eftersom jag fick 9 (!) i fysikprovet fast jag trodde att jag skulle få högst 7. I geggaprovet fick jag 8.5, helt ok, tror det blir en 8 på betyget. (För er som inte fattat det så är 10 bäst och 4 underkänt..)

I kväll (snart) ska jag få stå på scen igen! Stadens ungdomsavdelning ordnar en uppvisning av all deras verksamhet 2008/09 och musikalen jag var med i är en av deras projekt. Det blir kul att träffa alla därifrån igen!Skrivet 2009-04-05 klockan 11:40


Haha, vi var 9 stycken på scen totalt + band (normalt är vi över 30) så vi ändrade på typp allt, inga huvudrollsinnehavare/solister var där, 3 dansare och 2 från kören och 4 skådisar. Dansarna fick hoppa in och hjälpa mig (den andra från kören hoppade in som solist) vara gammal tanter.. Men det var riktigt kul, fem timmar totalt var vi i gymnasiets gympasal, konserten räckte fyra timmar. Men vi som uppträdde fick backstagepass så att vi kunde gå till bidkonstsalen och vila öronen och äta smörgås..

Mamma och pappa var på någon konsert, så jag och lillebror var ensamma hemma. Vi lagade mat (!) och hade det riktigt trevlit, faktist, och såg på Robinson x)Idag ska jag bygga en tv av paff och sätta upp den i skogen. Ses!

Vårdagjämning

Ur arkivet, Skrivet 2009-03-20 klockan 14:25:05


Visst är det i dag? Det borde det väl vara..

Det har varit kaos bland niorna i dag, pratats bakom ryggen på varandra, och många falska rykten. Men Lokaltidningen har gått alldeles för långt, journalisten borde komma och se hur ledsna anhöriga kan bli om man börjar skriva skit om någon, och till och med sätta namn och bild. Det är riktigt hemskt hur någon kan göra så.

Annars har dagen varit helt bra, skönt med helg, har förestallning på både lördag och söndag, men sedan är det slut :( Det har varit jättekul, så det blir ganska trist..


Ur arkivet, Skrivet 2009-03-22 klockan 11:40:36

Om en timme ska jag till musikallokalen - för sista gången! Vill inte att det ska ta slut!! Var tveksam i början, men det har varit jättekul! Det kanske kommer några från klassen oct tittar, om de fått platser..

Jag lever!

Ur arkivet, Skrivet 2009-03-12 klockan 18:08:28


Jag har inte varit på datorn sedan typ i måndags (!) Hade premiär i går, så har inte haft så mycket fritid, i dag är första dagrn sen förra torsdagen som jag är ledig efter skolan, helt ledig är jag nästa gång om två veckor på lördag. Men skitsamma, det är riktigt kul att vara med om att göra en musikal, så det är helt klart värt det!

I tisdags var det vår klass tur att ansöka till "andra stadiet". Här i Finland är det inte som i Sverige att alla far till gymnasier och förhoppningsviv tar studenten, här delas skolorna in i yrkesutbildning och gymnasieutbildning. I Gymnasierna läser man i stort sett bara läsemnen, några praktiska kurser ska man också ta, och så finns det speciella linjer ibland, men för det mesta inte. För det mesta är de de med högst medeltal som väljer gymnasier, det brukar vara hårda krav på att komma in. Resten måste redan välja blivande yrken, för i yrkesutbildningen studerar man just det yrket (t.ex frisör, kock, elektriker osv...) Hoppas ni fattar :)

Jag har sökt till ett gymnasie med bildkonstprogram som första val, andra tredje och fjärde val är gymnasium med vanligt program. Jag hoppas jättemycket att jag kommer in till mitt första val, men bara jag inte klåpar inträdesprovet borde det gå bra!

Har fotat lite under tiden jag varit frånvarande, bilderna kommer lite vartefter.. Här är den första! Fotat med macroobjektivet, utan studio, faktist. Har ändrat på kurvorna lite efteråt.


Nej, jag är inte död eller allvarligt sjuk.

Ur arkivet, Skrivet 2009-02-17 klockan 16:31:42


Förlåt så jättemycket för den dåliga uppdateringen! Jag har haft mina kära kusiner här sen i fredags, och vi träffas så sällan så man måste passa på att vara med den då man har chansen. De åkte tillbaka hem i dag, och det var jättejobbigt hela dagen, för jag hatar att säja hejdå.

Vi har haft jätteroligt, i går var vi på stan lite och bunkrade chips och godis innan det blev bio. Det kom inte så mycket filmer, så vi bestämde oss för att se Wild Child. Man märkte att den inte var så populär eftersom det bara var vi och två småflickor i biosalen... Men den var helt okej!

Har fotat en del, men inte orkat ladda dem till datorn ännu, ska se om jag har något jag kan lägga upp på bloggen :)

Har förästen tagit tillbaks musikspelaren till bloggen, och lagt en ny header, på sportlovet nästa vecka ska jag se om jag hinner fixa lite mer med designen!

nr1

skriver hit senare

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0